Cv ketel bijvullen in 6 stappen

18 feb 2021

Als de verwarming niet meer goed warm wordt of er is geen warm water meer dan denkt men al vaak aan een cv-ketel storing. De kans is echter groot dat uw cv-ketel bijgevuld dient te worden. Voordat u dat doet kunt u het best de buizen laten ontluchten van uw cv-installatie. Ook als u de ketel heeft bijgevuld is het goed om de buizen nog eens te ontluchten. De waterdruk van uw ketel kunt u zien op het display van de cv-ketel. De waterdruk van een cv-ketel hoort tussen de 1,5 en 2,0 bar staan.

STAP 1

Zorg voor een handdoek of een dweil en een emmer of een teil. Zet je kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht tot de cv-ketel nog maar 40 aangeeft. Dit is belangrijk want je gaat de cv-ketel bijvullen met koud water. Als koud water in een te hete ketel stroomt, kan de binnenkant barsten.

 

STAP 2

Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Houd een emmer onder het uiteinde van de slang en open de kraan. Laat het water tot de rand van de slang komen. Zo zit er bijna geen lucht in de slang en kan er dus ook bijna geen lucht in de cv-installatie komen. Doe de waterkraan dicht.

 

STAP 3

Zoek dan de vulkraan, die zit meestal bij de ketel. Draai de dop van de vulkraan, zonder de vulkraan te openen. Sluit de vulslang goed vast aan op de vulkraan van de cv-installatie.

 

STAP 4

Vul nu je verwarmingsketel bij. Open de waterkraan en draai daarna pas de vulkraan van de cv-installatie open. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.

 

STAP 5

Als de druk bijna op 2 bar staat, sluit je eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel de slang af en laat het water dat nog in de slang zit, in een emmer lopen. Hier komt de dweil van pas.

 

STAP 6

Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand. Er kom altijd een beetje lucht mee met het bijvullen van de cv-ketel. Om een tikkende verwarming te voorkomen moet je hiervoor de radiator ontluchten.

BEL: 020-2386386

Is het probleem niet opgelost of heeft u meer hulp nodig? Neem dan contact met ons op!