Loodgieter in Aalsmeer

Woont u in of rondom Aalsmeer en zijn er lekkages, cv-ketelstoringen en verstopte rioleringen die verholpen moeten worden? Dan kunnen loodgieters in Aalsmeer een handige en snelle oplossing bieden. Loodgieters zijn vakmensen welke zich richten op aanleg, storing en/of onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering. Om erger te voorkomen is het van belang dat lekkage, ontstopping en cv-problematiek snel en professioneel worden aangepakt. Schakel ons in als u een loodgieter in Aalsmeer nodig heeft!

Loodgietersbedrijf Aalsmeer

Het is een goede zet om een loodgieter in Aalsmeer in te zetten. Natuurlijk kunt u zelf aan de slag gaan. Een loodgieters installatiebedrijf weet echter precies hoe ze iets in korte tijd en met expertise moeten aanpakken. Een specialistische loodgieter werkt met de beste apparatuur en is goed opgeleid. Ze hebben jarenlange ervaring en weten loodgietersklussen met vakwerk op te lossen. Voordat er van start wordt gegaan wordt een situatie geïnspecteerd en op basis daarvan een plan gemaakt. Werkzaamheden worden rap uitgevoerd omdat lang wachten erger voorkomt.

Cv-onderhoud door een loodgieter in Aalsmeer

Een cv-ketel is onderdeel van een centrale verwarmingsinstallatie dat voor warm water zorgt. Het zorgt ervoor dat een pand verwarmd kan worden. Combiketels zorgen voor warm tapwater in een woning. Goed cv-onderhoud voorkomt vervelende storingen en dat u niet in de kou of zonder warm water komt te zitten. Kortom een hoop ellende welke liever bespaard kan worden. Gedegen onderhoudswerk verlengd ook nog eens de levensduur van uw installatie. Energiekosten worden uiteindelijk omlaag gebracht omdat de ketel zuiniger zal stoken.

Tijdens een onderhoudsbeurt van een loodgietersbedrijf in Aalsmeer wordt de cv-ketel uitvoerig nagekeken. De ketel wordt schoongemaakt en opnieuw afgesteld, mocht dat nodig zijn. Ketelonderdelen die defect of versleten zijn zullen worden vervangen. Onderhoudsbeurten starten altijd met een controle op de werking van de ketel.

Soorten cv-ketels

Welke ketel het beste is hangt af van uw persoonlijke situatie. Het meest belangrijke is dat een installatie voor een lekkere warme woning en warm water zorgt. Er bestaan 2 types cv-ketels, de soloketel en combiketel. Soloketels regelen de verwarming in een huis. Combiketels zorgen ervoor dat er ook water op temperatuur uit de kraan kan komen. De meeste woningen hebben een combiketel.

Er kan gekozen worden voor een doorstroomketel of een voorraadvatketel. Het doorstroomapparaat is de meest zuinige keuze. Cv-ketels kunnen uitgebreid worden met warmtepompen. Bij de aanschaf van een cv-installatie is het belangrijk om op de CW (warm watercomfort) te letten. Als deze hoog is zal je meer en sneller warm water hebben.

Wanneer een cv-onderhoudsbeurt laten uitvoeren door een loodgieter in Aalsmeer?

In de regel is het nodig om eens per jaar de cv-ketel een onderhoudsbeurt te geven. Om een optimale werking te garanderen wordt geadviseerd om vooraf een grondige controle uit te laten voeren. Als u tussentijdse problemen ondervindt is het raadzaam om direct aan de bel te trekken.

Lekkages

U kunt bijvoorbeeld last van een gas-, water- of rioollekkage hebben. Het is vervelend als er vochtplekken zijn ontstaan door dakpannen die scheefliggen of leidingen die lekken in een sanitair installatie. Deze issues kunnen verstrekkende gevolgen hebben en moeten vakkundig en snel worden opgelost.

Hoe ziet een lekkage eruit?

Voordat u de hulp van een loodgieter inschakelt is het van belang te weten wanneer er sprake is van een lekkage. Dit kan zichtbaar zijn middels een vlek of kring op het plafond. Een ander slecht teken aan de wand is als het behang van een muur loslaat. Er kan bijvoorbeeld ook bruin water uit de kraan komen. Of er is ineens sprake van een buitensporig hoge waterrekening. Dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een lekkage.

Voorkomen lekkages

U kunt zelf dingen doen om een lekkage te voorkomen. Zorg allereerst dat uw huis goed wordt onderhouden. Besteed aandacht aan de leidingen. Zorg dat u ervan op de hoogte bent waar de hoofdkraan zich bevindt. Deze moet bij het vermoeden van een lekkage het liefst zo snel mogelijk dichtgedraaid worden. Ga niet aan de haal met chemische ontstoppers in uw leiding. Chemicaliën kunnen zorgen voor heftige schade aan een leiding.

Het is van belang te voorkomen dat een dakgoot in het najaar niet verstopt zal raken. Dit kan gerealiseerd worden middels een schone dakgoot. Check met regelmaat de meterstand van uw verblijf. Hoge waterstanden kunnen duiden op een lek. Besteed met regelmaat aandacht aan gekitte naden die zich in de badkamer bevinden. Wasmachines in lekbakken kunnen een hoop ellende besparen.

Ontstoppen

Een verstopping in het riool, doucheputje of afvoer is balen als een stekker. Het is wel zo fijn als dit probleem wordt opgelost door een loodgieters in Aalsmeer. Verstoppingen kunnen worden voorkomen in een huishouden of meerdere huishoudens binnen een wooncomplex. Er zal snel en met precisie ontstopt moeten worden. Dit wordt heden ten dage aangepakt met moderne technieken.

Is er sprake van verstopping? Schakel een loodgieter Aalsmeer in

Redenen voor een ontstopping kunnen uiteenlopen. Voordat er actie wordt ondernomen is het handig te weten of er echt sprake is van een verstopping. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de afvoerleiding in een douche, gootsteen of toilet niet vlekkeloos doorloopt. Een ander probleem is dat het water omhoogkomt. Stank in een ruimte wordt vaak veroorzaakt door een verstopt riool. Rioolspecialisten gaan dit soms tegen door een camera inspectie uit te voeren. Soms klinkt er gerochel vanuit de afvoer. Water zal in een doucheputje of wastafel blijven staan.

Verstoppingen tegengaan

U kunt zelf preventief actie ondernemen om verstoppingen tegen te gaan. Gebruik bijvoorbeeld een zeefje in de gootsteen. Etensresten die daarin terecht komen worden opgevangen. Deze gooit u vervolgens in de prullenbak. Er kan een filter gebruikt worden in het doucheputje. Hiermee worden haren opgevangen. Verslijt geen meters toiletpapier. Te veel papier kan zorgen voor grote hoeveelheden restafval. Dit komt een riolering niet ten goede.

Bladvangers kunnen over een regenpijp geplaatst worden zodat takjes en bladeren worden opgevangen. Voordeel hiervan is dat deze niet uw afvoer in zullen stromen. Het is van belang om goten en regenpijpen met enige regelmaat schoon te maken. Zo kan water soepel worden afgevoerd. De beste tijd om dit schoonmaakwerk te doen is tijdens de herfst en winter. Een afvoer kan uit preventie doorgespoten worden. Dit gaat startende verstoppingen tegen. Dit verkleint de kans op grote verstoppingen. Gebruik een ontstopper of een ontstoppingsmiddel. Als het ontstoppen niet (meer) lukt schakel dan een loodgieter Aalsmeer in!

Stel uw vraag of dien meteen een offerte aanvraag in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens:

Noord Holland loodgieters
06-14358899
info@noordhollandloodgieters.nl