Lekdetectie Hoofddorp 

Moet er een lekkage opgespoord worden? Dan is het verstandig om Lekdetectie Hoofddorp in te zetten. Lekdetectie zorgt ervoor dat lekkages makkelijk en snel gevonden kunnen worden. Radiatoren zijn niet meer waterdicht als er een plas water onder ligt. Daken laten te wensen over als er via zolder water naar binnen druppelt. Een daklekkage of ander lek zal snel opgelost moeten worden. Een lekdetectie specialist weet dan wat er moet gebeuren. Een lekkage is allesbehalve prettig. Het kan voor ellendige schade en extra kosten zorgen. 

Hoe werkt lekdetectie? 

Als er besloten wordt Lekdetectie Hoofddorp in te zetten, kan het opsporen beginnen. De meeste lekken worden opgespoord met warmtebeeldcamera’s. Met een speciale camera wordt naar een object gekeken. Dit wordt gedaan om te zien hoe koud of warm het voorwerp is. Bij het lokaliseren van lekkages en schade kijkt een lekkage specialist naar temperatuurverschillen in kamers van een huis. Er wordt vooral gelet op muren dat daar geen opvallende koude vlekken op getoond worden. Als dit geconstateerd wordt is er waarschijnlijk ergens een waterleiding aan het lekken. Het koude water zorgt dan voor een afgekoelde muur. Op die wijze is een daklekkage op plat dak of andere lekkage zonder hak- en breekwerk op te sporen. 

Welke methoden worden er gebruikt om lekkages te detecteren? 

Een gevel lekkage of andere lekkages kunnen op verschillende manieren gedetecteerd worden. Een waterlekkage op een plat dak of op andere plekken opsporen kan niet eenvoudig zijn. Het is dan goed om een specialist in lekdetectie in te schakelen. Deze heeft speciale apparatuur waar lekken mee opgespoord kunnen worden, die voor het blote oog moeilijk waarneembaar zijn. Er kunnen diverse lekdetectie methoden ingezet worden. Deze zetten we hieronder op een rijtje met een kleine toelichting: 

Infraroodcamera 

Met behulp van een infraroodcamera kan een lek (of meerdere lekken) in de warmwaterleiding opgespoord worden. Infraroodcamera’s kunnen warmteverschillen constateren in wanden en vloeren. Warm water wordt gevolgd tot het lek zichtbaar is. Een infraroodcamera kan door een muur heen kijken. Er hoeven dus geen breekwerken aan te pas te komen. 

Ultrasone lekdetectie 

Bij deze vorm van opsporen wordt er door een specialist gebruik gemaakt van geluidsgolven. Hiermee kan vastgesteld worden waar een lekkage zich bevindt. Dit wordt ingezet om een lek in wand, leiding of isolatie te vinden.

 Vochtmeting/ hygrometrie 

Deze methode meet vochtigheid in materiaal. Er wordt op zoek gegaan naar plekken waar zich de meeste vocht ophoudt. Zo worden lekken en schades opgespoord. Hoe dichter bij de lekken, hoe hoger de vochtigheid zal zijn. 

Druktest 

Er kan een druktest uitgevoerd worden. Er wordt dan achterhaald of er een lek in de leiding aanwezig is. De druk in leidingen gaat omhoog waarna het wordt teruggebracht tot de normale waarde. Er is sprake van een lek als druk in de leiding niet op hetzelfde niveau blijft.

 Elektro-akoestische lekdetectie 

Dit is een techniek die wordt ingezet om een lek in een ingebouwd of ondergrondse leiding te detecteren. Bij deze lekdetecties plaatst een vakspecialist een aantal zenders op de lekkende leidingen. Met specifieke software weet de specialist het lek te vinden. 

Endoscopie 

Met endoscopische camera’s kunnen lekken in leidingen of afvoerbuizen opgespoord worden. Een camera zal dan in waterleidingen gaan of in holle ruimtes kijken waar een lek zit. 

Waarom is het belangrijk om daklekkages op te lossen? 

Een Lekdetectie Hoofddorp kan uitgevoerd worden om daklekkages op te lossen. Daklekkages kunnen voor ellende zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vervelende schimmelvorming en/of vochtplekken. Daar zit niemand op te wachten en het moet zo snel mogelijk verholpen worden. Als dit niet gebeurt kan de schade niet te overzien zijn. 

24/7 service lekdetectie  

Is er sprake van lekkage of daklekkage? Dan bent u gebaat bij 24/7 service lekdetectie. Er staat op ieder moment van de dag iemand voor u klaar om direct in actie te komen. Of u nu schade heeft, lekkages op een plat dak of een gevel lekkage. Bij alles met betrekking tot lekdetectie Hoofddorp kan er gelijk iemand u komen helpen.

CV-onderhoud Hoofddorp

Riool ontstoppen Hoofddorp

Loodgieter Hoofddorp

Verwarmingsmonteur Hoofddorp

Stel uw vraag of dien meteen een offerte aanvraag in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens:

Noord Holland loodgieters
06-14358899
info@noordhollandloodgieters.nl