CV-ketel vervangen in Noord-Holland

Heeft u nog een oude CV-ketel en is deze dringend aan vervanging toe? Ook dan is TFK Installatie Service de juiste partij. Gezien onze kennis op het gebied van het installeren van CV-ketels kunnen wij uw oude CV-ketel laten vervangen in Noord-Holland door een nieuwe. Vanwege onze samenwerking met gerenommeerde fabrikanten, zoals Vaillant, Nefit, Bosch, AWB, Atag, Ithodaalderop, Intergas, Agpo-Ferolli en Remeha kunnen wij exact de juiste CV-ketel leveren die u wenst.

Waarom uw CV-ketel laten vervangen

Wanneer uw oude verwarmingsketel is versleten wordt het tijd om uw CV-ketel te laten vervangen. Maar oude ketels kunnen ook brand veroorzaken en zijn bovendien duur in gebruik. Een VR (Verbeterd Rendement) -ketel is weliswaar een verbetering, maar in de meeste gevallen bent u beter uit met een HR-combiketel, waarvan de energie meer dan volledig omgezet wordt in warmte. Een HR-ketel is in feite de beste verwarmingsketel, waarbij uw stookkosten een stuk lager zullen uitvallen.

 

Hoe werkt een HR-ketel?

Bij een HR (Hoog Rendement) -ketel wordt het koude water door een warmtewisselaar opgewarmd met rookgassen. Tijdens het condenseren van de waterdamp komt er extra warmte vrij. Belangrijk daarbij is wel dat de ketel moet zijn uitgerust met een afvoer voor deze condens. Omdat de onderste verbrandingswaarde van aardgas 100 procent verbrandingsenergie heeft en de condensatiewarmte nog eens 11 procent, haal je 111 procent rendement op de onderwaarde uit het gas. Een goede reden dus om uw oude CV-ketel te laten vervangen.

 

CV-ketel vervangen door een VR-ketel

Mocht het op een of andere manier niet mogelijk zijn om een HR-ketel te installeren, dan is een VR-ketel een goed alternatief en altijd nog beter dan de traditionele verwarmingsketel. Dit komt omdat het stilstandsverlies kleiner is. Als u uw CV-ketel laat vervangen door een VR-ketel blijft deze op de laagstand langer actief. Hierdoor blijft de temperatuur in uw kamers stabieler en kost het minder energie om alles te verwarmen. In tegenstelling tot een HR-ketel gaat 11 procent van de warmte verloren. Een HR-ketel heeft een condensafvoer nodig en kan daarom niet overal geïnstalleerd worden. Bovendien zijn VR-ketels minder duur in de aanschaf.

 

De toegevoegde waarde van een combiketel

Een combiketel is ook een CV-installatie, maar dan met een boiler. Deze boiler zorgt voor warm water uit uw kraan. Je hebt diverse CV-combiketels, zoals de VR-ketel met boiler of de HR-ketel met boiler. Wanneer u uw oude cv-ketel laat vervangen door een combiketel bespaart u veel geld, omdat deze ketels zuiniger zijn dan een losse geiser of boiler vanwege de lagere stookkosten. De HRe-ketel is de modernste en duurste combiketel, zeer geschikt voor gezinnen vanaf vier personen. Bij deze combiketel zijn de nieuwste technologieën toegepast. Hier bespaart u erg veel geld mee en is het tevens de meest milieuvriendelijke installatie.

 
 

 

Kosten CV-ketel vervangen

De kosten die gemoeid zijn bij het vervangen van uw CV-ketel hangen af van uw persoonlijke situatie. Is het nodig dat uw nieuwe CV-ketel geïnstalleerd moet worden op een andere plek, dan vallen de kosten wat hoger uit. De prijs voor de condensafvoer en een thermostaat komt er ook bij. Uiteraard kunnen wij u geheel vrijblijvend van alle informatie en advies voorzien en kunnen wij exact voor u uitrekenen waar u in totaal aan kosten op moet rekenen. De gemiddelde prijs voor de aanschaf van een combiketel is €2.300. Dit is inclusief het monteren. Overige kosten die hierbij zijn inbegrepen zijn het materiaal, uw oude cv-ketel vervangen en afvoeren oude CV-ketel, de voorrijkosten en de installatie van uw nieuwe combiketel.

 

CV-ketel vervangen? De beste optie

De aanschaf van een nieuwe CV-installatie is een flinke uitgave. Daarom helpen wij u graag bij het uitzoeken wat voor u de beste oplossing is. Wanneer u uw CV-ketel laat vervangen, letten we vooral op datgene wat het meest rendabel is. Met ons advies op maat zorgen we  ervoor dat u de juiste CV-ketel kiest, zodat u daar jarenlang plezier van zult hebben. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van de verschillende mogelijkheden.

Wij zijn te vinden in de volgende regio’s:

Stel uw vraag of dien meteen een offerte aanvraag in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens:

Noord Holland loodgieters
06-14358899
info@noordhollandloodgieters.nl