CV ketel onderhoud in Noord-Holland nodig?

Bent u op zoek naar een CV ketel onderhoud in Noord-Holland en omstreken en streeft u naar een lagere kans op CV storingen, een langere levensduur van uw CV installatie en lagere stookkosten? Kies dan voor periodiek CV onderhoud en sluit vandaag nog een onderhoudscontract af met TFK-Installatie Service.

Periodiek CV ketel onderhoud Noord-Holland

Met een CV onderhoud voorkomt u een hoop ellende. Laat dus regelmatig uw CV ketel controleren.

 • U verkleint de kans dat u letterlijk in de kou komt te staan gezien de kans op CV storingen nihil is.
 • Daarnaast zorgt CV onderhoud ervoor dat uw ketel veel langer meegaat.
 • Bovendien brengt u de energiekosten omlaag omdat de CV ketel zuiniger gaat stoken.

Natuurlijk kunt u bepaalde werkzaamheden, zoals het ontluchten en bijvullen van de installatie, prima zelf doen. Maar in praktijk valt het niet altijd mee om dit met regelmaat uit te voeren.

Voorkom een CV ketel ontluchten

Voor het ontluchten van de centrale verwarming maakt de CV monteur gebruik van een speciale ontluchtingssleutel. Daarna draait hij de thermostaat omlaag en schakelt hij de CV ketel uit. Vervolgens werkt de monteur van laag naar hoog: eerst zal hij de laagste radiator ontluchten. Dit komt neer op het opendraaien van het ontluchtingsventiel. En weer sluiten op het moment dat er water uitkomt. Op deze wijze ontlucht hij alle radiatoren. Tenslotte is de verwarmingsketel aan de beurt. Is de gehele installatie ontlucht? Dan zal hij de waterdruk in de ketel controleren.

CV ketel bijvullen

Om een goed werkende CV installatie te behouden moet er voldoende druk op de installatie staan. Dit staat gelijk aan een waterdruk van ongeveer 1.5 tot maximaal 2.0 atmosfeer. Ongemerkt neemt de druk wat af, mede als gevolg van de seizoenswisselingen. Zo vindt er tijdens de warme zomerperiode een hoge(re) verdamping plaats. Ook het ontluchten van de radiatoren heeft gevolgen voor de waterdruk binnen installatie. Om de druk te herstellen, is het noodzakelijk om de CV ketel regelmatig bij te vullen. De werkwijze van de CV monteur van TFK-Installatie Service ziet er als volgt uit:

 • Uitschakelen thermostaat en CV ketel
 • Aankoppelen – en vullen – vulslang
 • Dichtdraaien kraan en aansluiten vulslang op vulkraan
 • Openen waterkraan en daarna vulkraan
 • Druk tot ca. 1.5 atmosfeer laten oplopen
 • Dichtdraaien vulkraan en daarna waterkraan
 • Aanzetten thermostaat

CV ketel onderhoud in Noord-Holland? Kies voor ons contract!

Een onderhoudscontract bij TFK-Installatie Service brengt aantrekkelijke voordelen met zich mee. Het voornaamste voordeel is dat u verzekerd bent van onze spoedservice. Of het nu ’s avonds laat of weekend is, wij staan 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar. Verder is het een gegeven dat uw CV ketel in de juiste conditie blijft door regelmatig onderhoud. Fijn is ook dat u er zelf niet aan hoeft te denken: de loodgieter geeft een seintje als het weer tijd is voor het onderhoud. Is zo’n contract niet prijzig? Wij geven u graag vrijblijvend advies m.b.t. uw CV ketel en u zult zien dat de kosten voor een reparatie, als gevolg van nalatig onderhoud hoger uitkomen.

Wij zijn te vinden in de volgende regio’s:

Stel uw vraag of dien meteen een offerte aanvraag in!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens:

Noord Holland loodgieters
06-14358899
info@noordhollandloodgieters.nl